Produkty Cambridge

Środek spożywczy (sproszkowany)

Sposób przygotowania

wymieszać 3 g (łyżeczka od herbaty) z dowolnym płynem lub posiłkiem.

Nie stosować więcej niż 2 łyżeczki od herbaty dziennie.

Zawartość opakowania netto: 120 g

Błonnik

Błonnik Cambridge to inulina rozpuszczalna w wodzie, która wydobywana jest z korzenia cykorii (Chicory roots). Substancja ta nie jest trawiona przez enzymy człowieka, natomiast ma działanie prozdrowotne, ponieważ stymuluje przyrost naturalnej mikroflory jelit, co w efekcie oznacza wzrost "dobrych" bakterii oraz hamowanie rozwoju bakterii chorobotwórczych. Zapobiega procesom gnilnym i fermentacyjnym, co chroni przed zapaleniami jelit, a w konsekwencji ma działanie antynowotworowe. Błonnik Cambridge pomaga również w odchudzaniu, gdyż daje uczucie sytości powodując ustąpienie przysłowiowego "wilczego głodu". Reguluje również poziom cukru we krwi i stymuluje układ odpornościowy.

Mając powyższe na uwadze należy pamiętać o uwzględnianiu błonnika w codziennej diecie

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

 

Błonnik:

Skład: inulina

Informacja o wartości odżywczej

Jednostka w 100 g w 3 g
Wartość energetyczna kJ 505 120
Wartość energetyczna kcal 15 3,6
Białko g ślad ślad
Węglowodany g 8,0 0,2
Tłuszcz g ślad ślad
Błonnik g 89,0 2,7
Sód g ślad ślad

 

Polecany jest do stosowania z dietą Cambridge i dietą bezglutenową. Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Błonnik